Gündelikçi BuL

Gündelikçi bayan temini için birçok farklı ortam ve farklı nedenler bulunmaktadır. Gündelikçi bayanların temin edilmesi Temizlik Hizmetleri şirketi tarafından organize edilebilmektedir. 

 

 

Gündelikçi bayan temini en az 2 bayan personel ile sağlanmaktadır. Bu hizmetin talep edilme ortamları ve nedenleri farklılık göstermektedir. Gündelikçi bayan temini talep edilen ilk ortam evlerdir. Evlerin temiz tutulması evde bulunan bireylerin yoğun günlük hayatları nedeni ile zorlaşmıştır. Akşam işin yorgunluğu üzerine ev temizliği yapmak ev sakinleri açısından külfetli bir iş olarak görülmektedir. Bu neden ile temizliğin yapılabilmesi için uzman temizlikçi bayanlar Temizlik Hizmetleri şirketi gibi temizlik sektöründe bulunan firmalar tarafından temin edilebilmektedir. Bayanlar istek üzerine ev içerisinde genel veya derinlemesine temizlik yapabilmektedir. İki farklı temizlik çeşidi için kullanılan malzemeler ve harcanan süre farklıdır.

Genel temizlik hizmeti evin görünen kısımlarında toz alma işlemi ile başlamaktadır. Toz alma işlemi evde yaşayan bireylerin sağlığı açısından önemli bir işlemdir. Düzenli toz alma işlemi yapılmadığı taktirde eşyaların üzerinde bakteri ve mikroplar türemektedir.

Bu mikroorganizmalar insan sağlığını tehlikeye sokabilecek virüsler taşıyabilmektedir. Zararlı virüsler nedeni ile enfeksiyon kapma riski yüksektir. Toz alma işleminin bir diğer amacı ise evin dekorunun öne çıkmasıdır. Tozlu eşyalar evin dekorunun olduğundan daha soluk gözükmesine neden olmaktadır. Ayrıca toz alma işlemi evde bulunan teknolojik aletlerin uzun ömürlü olması açısından önem taşımaktadır. Temizlik  Hizmetleri firması tarafından gündelikçi bayan temini hizmetinde toz alma işlemi sırasında elektronik eşyalar ilk olarak ılık su ile kimyasalların karıştırılması ile elde edilen homojen karışımlar ile silinmekte bu işlemin akabinde kuru toz bezleri ile kurulanmaktadır.

Genel ev temizliği hizmetinde gündelikçi bayanların yaptığı bir başka temizlik ise yerlerin temizlenmesidir. Bu temizlik hizmeti Temizlik Hizmetleri şirketi bünyesinden temin edilen gündelikçi bayanlar tarafından paspas ile yapılmaktadır. Paspaslama işlemi zemin temizliğinin kaliteli olması amacı ile iki aşamada gerçekleştirilmektedir. İlk olarak zemin temizliği için üretilmiş kimyasallar ile nemlendirilen ıslak paspas ile yapılmaktadır. Genel olarak evlerde bulunan kaplama maddesi olan parkeler su nedeni ile birbirlerinden ayrılabilmektedir. Bu durumun ortadan kaldırması için işlemin ikinci aşaması olan kuru paspaslama yapılmaktadır.

Derinlemesine ev temizliği hizmetinde Gündelikci şirketi tarafından temin edilen gündelikçi bayanlar tarafından evin tüm detayları temizlenmektedir.

Bu detaylar dolap içleri, ayakkabılıklar, buzdolaplarının içleri ve camlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Derinlemesine temizlik hizmeti genel temizliğe nazaran detaylar içerdiğin için daha uzun süren bir işlemdir. Bu işlem sırasında daha fazla temizlik solüsyonu kullanıldığı için işlem sonrası evin havalandırılarak içeride bulunan havanın temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem sırasında uygulanan buzdolabı ve dolap içlerinin temizlenmesinde dolapların içerisinde bulunan tüm materyaller çıkarılarak dolapların dip noktaları ve duvarlar temizlenmektedir. Temizlik Hizmetleri firması tarafından temin edilen gündelikçi bayanlar tarafından cam silme işlemi cam temizleme işlemi amacı ile üretilmiş kimyasallar ile yapılmaktadır.

Gündelikçi bayan talepleri ofisler tarafından da yapılmaktadır. Ofis temizliğinin periyodik olarak yapılması ofis çalışanlarının sağlığı açısından önemli bir husustur. Ofis temizliği ilk olarak toz alınma işlemi ile başlamaktadır. Temizlik Hizmetleri şirketi tarafından temin edilen gündelikçi bayanlar toz alma işlemi sırasında mikro fiber toz bezleri kullanmaktadır. Ofis temizliğinde akabinde yapılması gereken işlem ise cam silmedir. Cam silme işlemi ofisin dışarıdan görüntüsünün güven sağlayıcı olması açısından önemli bir unsudur. Gündelikçi bayanlar tarafından zemin temizliğinin yapılması ile ofis temizleme hizmeti son bulmaktadır. Temizlenen ortam kimyasal kokularından arındırılmak için havalandırılmalıdır